Ağız içi, dişler ve yumuşak dokularında ve onları saran çevre dokularda oluşan patolojilerin cerrahi olarak tedavi edilmesine dayanan bilim dalıdır. Kliniğimizde sıklıkla uygulanan cerrahi girişimler;
Günümüz dünyasında; çevresel faktörler, genetik aktarımlar ve çiğneme alışkanlıklarının değişmesi sonucu, 20 yaş dişlerinin ağız içine sürmeleri sorun yaratmaktadır. Kemik içinde veya dişeti altında, değişik poziyonlarda bulunan ve ağız içine süremeyen 20 yaş dişlerinin gerekli durumlarda cerrahi işlemlerle alınması gerekir.
Hasta klinik olarak değerlendirilip, gerekli ağız içi muayene ve röntgen tetkikleri yapıldıktan sonra;
20 yaş dişlerinin cerrahi bir işlemle çekilmeleri gerekmektedir.
İşlem, ağız içerisine uygulanan basit bir anestezi ile gerçekleştirilir ve hekimin tavsiyeleri doğrultusunda; hasta birkaç gün içinde günlük yaşamına devam edebilir.
Dişlerde uygulanan başarısız kanal tedavileri, travma, uzun vadeli veya tedavi edilmemiş diş çürükleri sonucunda, kök ucunda görülen patolojik oluşumların cerrahi olarak çıkartılması işlemidir.
Dişlerin çevresinde, ağız içi yumuşak dokularında veya çene kemiklerinde tespit edilen; tomografi
Bu sitedeki içerikler bilgilendirme amaçlıdır.Reklam, tanı ve tedavi içermez.Detaylı bilgi için lütfen hekiminize danışın.
Atatürk Caddesi Mehtap Sokak No:7 ÇERKEZKÖY/TEKİRDAĞ
Çorlu